x

Over Margalit Laufer

ml

Geboren in 1947 te Tiberias, Israël, woont en werkt Margalit sinds 1982 in Nederland. Zij volgde van 1992 tot 1993 bij de ‘School voor Aandacht’ de opleiding Concentratie-oefeningen geleid door Georg Kühlewind. Deze geconcentreerde aandachts-oefeningen werden de basis voor haar huidige werkzaamheden. Met een groot enthousiasme geeft zij van Groningen tot Maastricht en van Amsterdam tot Arnhem cursussen en trainingen aan ouders en opvoeders, studenten en docenten. Voor veel mensen is haar praktische en directe manier van werken aan deze aandachtskracht een goede ingang voor een effectieve zelfrealisatie.
Margalit geeft ook individuele begeleiding en therapie voor mensen die in een intensievere vorm aan hun innerlijke groei of dagelijkse hindernissen willen werken om hun leven meer in balans te brengen.

 

Introductie - spirituele psychologie

Margalit's werk baseert zich op de resultaten van haar langdurige onderzoek van de Spirituele Psychologie: de kennis over de verhoudingen tussen lichaam, ziel en geest. In haar onderzoek is zij uitgegaan van de vraag hoe lichaam, ziel en geest in een harmonische samenwerking gebracht kunnen worden.

Lichaam, ziel en geest worden zichtbaar in het willen, voelen en denken.
In de beweging en activiteit van het lichaam komt de wil tot uitdrukking,
in de ziel manifesteert zich het gevoelsleven en
in het geestgebied is het denk- en voorstellingsleven werkzaam.

Als je eenzijdig handelt vanuit één van deze drie gebieden, dan kan dat leiden tot gedragsextremen. Ben je voornamelijk een denker en spreek je je gevoelsleven weinig aan, dan kan je emotionele moeilijkheden ervaren met je omgeving. Ben je hoofdzakelijk aan het doen, zonder te veel na te denken of te voelen of je het allemaal wel aankan, kan dit resulteren in fysieke klachten en ziektes. Ben je aan de andere kant emotioneel over alles waardoor je je onbegrepen kan voelen, dan kunnen uitputtingsklachten zich voortdoen.

Het dagelijks oefenen verhoogt de zelfkennis en het zelfbewustzijn en draagt bij tot het ontwikkelen van innerlijk evenwicht. Dit brengt je tot rust en verhoogt je vitaliteit. Vele praktische aanwijzingen tijdens de cursussen en de persoonlijke therapieën leiden tot effectieve zelfsturing, dragen er toe bij dat je actiever wordt en bevorderen een toename van de interesse in jezelf en je medemens. Waar je voorheen machteloos stond tegenover de dingen die je ‘overkwamen’, voel je in jezelf eigen ontwikkelde krachten waarmee je positief en effectief met de dingen kan omgaan.

Het bestuderen van de drie gebieden van willen, voelen en denken kan gedaan worden aan de hand van de oefeningen die in de cursussen of het boek ‘Concentratie’ gegeven worden. De oefeningen kunnen gemakkelijk in het dagelijkse leven ingevoegd worden, waardoor je wegen vindt om de gezonde samenwerking tussen de drie gebieden zelfstandig en bewust in jezelf tot stand te brengen.

 

Opleidingen

Voordat Margalit de ‘School voor Aandacht’ de opleiding Concentratie-oefeningen geleid door Georg Kühlewind voltooide, volgde zij van 1981 tot 1984 de Heilpedagogische cursus voor zwakzinnige zorg in Schorlewald te Schoorl. In Londen studeerde zij aan van 1970 - 1971 aan het Hammersmith College of Art, nadat zij in New York van 1969 tot 1970 aan de Polakov Studio de opleiding tot kostuumontwerp voor theater, ballet en film volgde.

 

Relevante werkervaring

2000 - 2006  Start Beroeps Opleiding ‘Concentratie-oefeningen’. Voor het beroepsmatig geven van de concentratie
                    -oefeningen (Zeist, Breda, Amsterdam).
2000 - 2004  Oprichter Stichting Open Poort, Kunstzinnig centrum voor kinderen, te Zeist.
1999 - 2006  Start opvoed-cursussen voor ouders en verzorgers door het hele land
                    (Hoorn, Maastricht, Arnhem, Amsterdam,  Zeist, Bussum).
1998 - 2002  Docent Antroposofische applicatiecursus voor peuter- en kleuterleraren, te Zeist.
1995 - 2006  Start concentratie-oefeningen door het hele land, onder andere bij de volgende instituten:
                    - Hogeschool Helicon Zeist - Muziek academie.
                    - Hogeschool Helicon Den Haag - Eurithmie academie.
                    - Arta Hamingen - instituut voor verslavingszorg. Training aan de medewerkers.
                    - De Beukenhof Breda - sociaal-therapeutische zorgboerderij. Training aan de medewerkers.
                    - Stichting Elivagar Roggel-sociaal-therapeutische woon/ werkgemeenschap. Medewerkerstraining   
1968 - 1998  Werkzaam (in Israël, Londen, New York en Nederland) als kostuumontwerpster voor theater, eurithmie,
                    ballet, film en televisie. Eigen kledingatelier en kledingwinkel.

 

Nieuws : ‘De werking van de organen op lichaam, ziel en geest’
Binnenkort komt het boek van de arts H.Campagne, ‘De werking van de organen op lichaam, ziel en geest’ uit, waaraan Margalit Laufer aan mee heeft gewerkt.

 

 

Naar boven
r